Remix Green Horizon

Remix heeft zich als doel gesteld om de meest milieubewuste mortelfabrikant te zijn. Hiervoor is het Green Horizon concept ontwikkeld en wordt een nieuwe innovatieve lijn Green Collection milieubewuste mortels op de markt gebracht. Dit sluit aan op de Dubokeur die Remix Droge Mortel BV al heeft op een breed assortiment Remix en Sakrete mortels voor metselwerk.
 
Al in 2008 wist Remix als enige mortelfabrikant het prestigieuze Dubokeur voor DUurzaam BOuwen te behalen voor een breed 
assortiment Remix en Sakrete mortels voor metselwerk. Ondanks de steeds strenger geworden criteria van het Nibe, heeft Remix het Dubokeur op deze mortels jaar op jaar weten te behouden. CO2-reducties waar nu veel aandacht voor is, zijn bij de mortelproducent dus al jaren gemeengoed.
 
Green Horizon
Maar Remix staat niet stil. De duurzaamheidsambities en –doelstellingen gaan veel verder. Remix wil de meest milieubewuste mortelfabrikant zijn. In de fabrieken en de logistiek is en wordt volop geïnvesteerd in verduurzaming. Daarvoor heeft Remix het “Green Horizon” concept ontwikkeld, waarbij alle onderdelen van de organisatie, productie, logistiek en mortelrecepten voortdurend worden getoetst op CO2-, energie-, bindmiddelen- en grondstoffen bewustzijn. 
 
Green Collection
Het Remix Green Horizon concept heeft inmiddels al geresulteerd in een unieke nieuwe lijn “Remix Green Collection” milieubewuste mortels met maximale CO2 reductie en zorgvuldige toepassing van bindmiddelen, hulpstoffen, grondstoffen en gerecycled materiaal. Door uitgekiende toepassing van innovatieve cementvervangers kan worden volstaan met een veel lager cementaandeel, zonder dat dit ten koste gaat van de verwerkbaarheid, hechting en sterkte. Remix legt hiermee de lat op 50-70% CO2 reductie t.o.v. wat gangbaar is in de markt. Green Collection mortels worden voorlopig geleverd in regendichte PE zakken van 25 kg. Deze PE zakken bestaan voor 100% uit PE en zijn minimaal voor de helft vervaardigd uit PE recyclaat (gerecycled materiaal). Door een laag inkt gebruik voor de bedrukking, zeker in vergelijking met wat gangbaar is voor mortels, zijn deze zakken zelf ook veel beter te recyclen. De Remix Green Collection is daarmee dé milieubewuste keuze. In eerste instantie zal de Green Collection bestaan uit de basismortels: Metselmortel, Betonmortel en Zandcementmortel. In de toekomst zal de Green Collection steeds verder worden uitgebreid.